O nee. You are using Internet Explorer Please get a modern browser like Firefox?

Expedition Blogs

Oceaanroeier Ralph Tuijn tweemaal overvaren tijdens TriFinance Ocean Challenge

Werd eerder bericht dat avonturier en oceaanroeier Ralph Tuijn eenmaal is overvaren door een tanker, nu blijkt na contact tussen Tuijn en zijn basecamp dat hij maar liefst tweemaal in botsing i ... lees meer »

Gepost op vr 31 mei 2030


BREAKING: Ralph ontsnapt aan de dood op Indische Oceaan

Hij zei het al in zijn laatste voicemailbericht: er kwam een tanker gevaarlijk dichtbij, en het leek alsof deze hem niet opmerkte...... Dit keer liep dat nog goed af, maar  na de nacht van ... lees meer »

Gepost op do 30 mei 2013


1000 mijl onderweg

"Gisteren dag 24 op de oceaan. En dan passeer ik de 1000 mijl vanaf de Cocos-eilanden en dat is ontzettend goed. Dat betekent dat ik een gemiddelde van 42 mijl per dag heb, dat is me niet e ... lees meer »

Gepost op wo 29 mei 2013


Precies drie weken onderweg

"Vandaag dag 21 en het was het eind van de middag dat ik precies drie weken onderweg was. In de eerste drie weken 900 mijl afgelegd, dat is ongeveer 1650 km en dat is eigenlijk wel ontzette ... lees meer »

Gepost op ma 27 mei 2013


Dag achttien op de Indische oceaan.

"Dag achttien op de Indische oceaan. Het blijft nog steeds goed opschieten. De laatste dagen waren weer dagen van 50 á 60 mijl. Vandaag iets minder, voor het eerst word ik echt naar ... lees meer »

Gepost op vr 24 mei 2013


Twee weken onderweg vandaag en het gaat eigenlijk geweldig

"Twee weken onderweg vandaag en het gaat eigenlijk geweldig moet ik zeggen. Lekkere flinke wind in de rug, golven vier meter hoog, dus dat begint in een rechte lijn door richting het westen ... lees meer »

Gepost op zo 19 mei 2013


Koers kaarsrecht richting Madagascar, dagafstanden gaan omhoog

"Twaalf dagen onderweg op de Indische Oceaan en het gaat eigenlijk best goed. De lijn gaat nog kaarsrecht richting het westen, precies in een lijn richting Noord-Madagaskar, Dar-es-Salaam (Tanz ... lees meer »

Gepost op do 16 mei 2013


Dag 5: Orkaan uit zicht?

"Dit is dag vijf op de Indische Oceaan. De eerste dagen begonnen lekker smooth, maar de laatste twee dagen is het toch wel een beetje stormachtig geworden. De golven zijn zes, zeven ... lees meer »

Gepost op vr 10 mei 2013


Begeleid door straaljagers en dolfijnen

"Dag vier op de oceaan en eigenlijk loopt het wel aardig. Het gaat nog niet al te snel, maar het gaat allemaal de goede richting op. De eerste dag, na 24 uur onderweg te zijn, was wel heel ... lees meer »

Gepost op wo 8 mei 2013


Twee dagen onderweg en de eerste storm nadert

Hoe relaxed het op Cocos eiland ook was - kreeftje vangen, snorkelen, bbq-en met de eilanders, bootje schoonmaken.... - Ralph had toch weer veel zin om te vertrekken. Vooral omdat de weerso ... lees meer »

Gepost op di 7 mei 2013


Ralph Tuijn vervolgt zijn expeditie: TriFinance Ocean Challenge is weer van start!

In april 2012 vertrok Tuijn naar AustraliĆ« voor de start van de TriFinance Ocean Challenge, een recordpoging waarbij Tuijn zich tot doel stelde om de Indische Oceaan non-stop van het vaste land ... lees meer »

Gepost op zo 5 mei 2013


Ralph in het nieuws en op TV

Ralph is nog maar net terug of hij loopt al weer de voeten onder zijn lijf vandaan. Nou ja... één voet. Die andere zit in het gips. Hij heeft tijdens het snorkelen op de Cocos eila ... lees meer »

Gepost op di 30 okt 2012


Persbericht: Soloroeier Ralph Tuijn moet TriFinance Ocean Challenge noodgedwongen staken

Aanstaand orkaanseizoen maakt continuering van de roeiexpeditie levensgevaarlijk

Amsterdam, 10 oktober 2012, Beroepsavonturier Ralph Tuijn heeft het besluit genomen om z ... lees meer »

Gepost op wo 10 okt 2012


Persalert: Soloroeier Ralph Tuijn bereikt de Cocoseilanden

Na twee zware roeimaanden tijd voor bevoorrading tijdens wereldrecordpoging

Amsterdam, 8 oktober 2012 – Ralph Tuijn is hard op weg om als eerste soloroe ... lees meer »

Gepost op ma 8 okt 2012


Hoe loods je een roeier naar een speldenprik in de oceaan?

Tja, hoe doe je dat eigenlijk. Nou, het meeste werk doet Ralph zelf hoor. Roeien wel te verstaan. Maar er is meer nodig dan dat om op de Cocos eilanden te geraken. Zoals reeds eerder gemeld zijn ... lees meer »

Gepost op zo 7 okt 2012


Ondersteuning vanuit het Basecamp

Vanuit het Basecamp hebben we dagelijks contact met Ralph. best een klus om ook hier in Nederland alles goed te laten verlopen. We doen dit dan ook met z'n tweeën. Ten eerste Pieter Smi ... lees meer »

Gepost op ma 17 sep 2012


Twee naar voren, Ć©Ć©n naar achteren...

De frustraties van een ieder die vooruit wil komen. En zo ook bij Ralph. Hij krijgt de stroming nu weer vol op de kop. Het vuil uit Indonesie ziet ie gewoon bij zijn boot voorbij spoelen.

< ... lees meer »

Gepost op zo 16 sep 2012


GPS issues

Ralph is nog niet van alle problemen verlost. Hij heeft issues met zijn GPS. Hij moet nu net als de zeevaarder en ontdekkingsreiziger Ma ... lees meer »

Gepost op ma 10 sep 2012


Wat van ga je doen met een wuppie van het EK?

mahi mahi, de 2e gevangen met albert heyn wuppy van wk voetbal 2010 in afrika met dank aan wesley sneijders en de andere inglorius basterds! 1,40 meter en ca. 20 kg.< ... lees meer »

Gepost op ma 10 sep 2012


Hoe vangt Ralph een dorado op zee?

Ralph is al weer een aardige tijd onderweg. Maar de snelheid zit er nog niet echt in. Daar waar normaal gesproken een oceaanroeier zo een 1000 zeemijl moet afleggen per maand, zit Ralph op ongev ... lees meer »

Gepost op za 8 sep 2012


Is Ralph nog voor de kerst thuis?

Als het zo door gaat, dan is ralph nog wel even onderweg. De stroming zit een beetje tegen. En daar waar normaal gesproken een oceaan roeier in 30 dagen 1000 zee mijl aflegd, zit ralph op... 454 ... lees meer »

Gepost op vr 31 aug 2012


Ralph bij RTV Noord Holland

Ralph was gisteren te horen bij RTV Noord Holland.

Ralph had vier maanden uitgetrokken voor zijn tocht. Alleen moest hij veel tegen de stroom in roeien en zijn de omstandigheden zwaar ... lees meer »

Gepost op wo 22 aug 2012


Weersberichten op de boot

Ralph krijgt sinds een paar dagen het weersbericht per mail doorgestuurd. Geen mooie plaatjes en een buienradar App maar gewoon tekst. Hieronder zie je wat Ralph ook dagelijks bestudeert:

< ... lees meer »

Gepost op do 16 aug 2012


Onderuit op de Indische Oceaan

Ken je Onderuit nog? Dat spel waarbij je van de ene draai in de andere terecht komt? Dat wil Ralph ook gaan doe. Echter nu met golfstromingen. Van de ene, zo in de andere geslingerd worden.
lees meer »

Gepost op di 14 aug 2012


dag 13: and the winner is....

Hoe frusterend moet dat zijn, eindelijk weer eens een redelijke afstand roeien, en 's nachts bijna die hele afstand weer terugdrijven vanwege de stroming. Nog steeds hetzelfde verhaal dus, m ... lees meer »

Gepost op ma 13 aug 2012


dag 11 op de oceaan

Ralph ziet nog steeds veel "draaikolkjes" in de oceaan, die hem aangeven dat een stabiele stroming nog steeds niet te verwachten is. Hierdoor wordt hij veel te ver naar het noorden gew ... lees meer »

Gepost op za 11 aug 2012


8 dagen onderweg

In dit audioverslag beschrijft Ralph hoeveel moeite hij had om richting het westen te roeien, met stromingen die in een tijdsbestek van een half uur 90 graden van richting veranderden. Op dag 6 ... lees meer »

Gepost op do 9 aug 2012


Vanaf deze week audioverslagen vanaf de oceaan

Vanaf nu zullen er zeer regelmatig audioverslagen op de website verschijnen. De wisselende stromingen en metershoge golven van de laatste week waren niet bevorderlijk voor het humeur van Ralph. ... lees meer »

Gepost op wo 8 aug 2012


RALPH IS VERTROKKEN!

Dit persbericht is er vanmorgen uit gegaan:
-----------------------------------------------
Ralph Tuijn doet een nieuwe poging om solo over de Indische Oceaan te roeien
& ... lees meer »

Gepost op wo 1 aug 2012


Korte update vanaf het vaste land

Ben weer even terug voor een paar dagen in Two Rocks omdat ik me wel erg begon te vervelen in geraldton. Maandag was het membraam voor de watermaker besteld en dat zou donderdagmiddag aankomen. Dus ni ... lees meer »

Gepost op zo 15 jul 2012


Persbericht: Ralph Tuijn onderbreekt solo roeitocht over de Indische Oceaan

Ralph Tuijn onderbreekt solo roeitocht over de Indische Oceaan

 

Ralph heeft de TriFinance Ocean Challenge moeten staken door technische problemen.

 lees meer »

Gepost op di 3 jul 2012


Dag 5 zit er op: een update

Soms zit het mee, bij Ralph zit het tegen….
Lichamelijk, techniek, natuur. Waar zal ik beginnen? Als eerste maar Ralph zijn handen. 43 blaren zo is te lezen in ... lees meer »

Gepost op ma 2 jul 2012


Dag 3 zit er op: Een update

Moe. Dat is in drie letters wel de omschrijving die je aan de status van Ralph kan geven. Sinds de start afgelopen donderdag heeft Ralph niet geslapen. Eerst was er de spanning ... lees meer »

Gepost op za 30 jun 2012


Dag 2 zit er op: Een update

Het was een zware dag voor Ralph. Op zee zijn is leuk maar heeft ook zo zijn mindere kanten. En dat is altijd weer ff wennen. Ten eerste is de watermaker nu al defect. Het heeft een tijd geduurd ... lees meer »

Gepost op vr 29 jun 2012


STORM WORDT ORKAAN, CAT. 2 CYCLONE MET WINDSNELHEDEN VAN 165 KM PER UUR!!! GOOD TO BE ON LAND.

 

STORM WORDT ORKAAN, CAT. 2 CYCLONE MET WINDSNELHEDEN VAN 165 KM PER UUR!!! GOOD TO BE ON LAND.

 

Er volgt weer een dag fietsen. Ditmaal een wat lange ... lees meer »

Gepost op di 12 jun 2012


Storm op komst

 

Vandaag weer een fietstocht gemaakt richting het noorden waar het geheel bush is en waar dus vrijwel niemand woont. Het doet me goed om de tijd te doden en het is weer goed om ... lees meer »

Gepost op za 9 jun 2012


Will I ever leave Australia!!!!

Will I ever leave Australia!!!!

We zijn ondertussen een week verder en de weerssituatie blijft er uiterst beroerd uit zien. Het plan was om op 23 mei te starten met de roeioverste ... lees meer »

Gepost op wo 6 jun 2012


TriFinance Ocean Challange vertraagd.

Voorbereidingen van de TriFinance Ocean Challenge afgelopen week in Australie.

26 mei

Met de mensen hier op de Perth Royal Yacht Club heb ik de stromingssituatie voor de ku ... lees meer »

Gepost op za 26 mei 2012


Ralph Tuijn volgen via Social Media

Voor de komende TriFinance Ocean Challenge expeditie is Ralph te volgen via diverse social media sites.

Hieronder een overzicht van de diverse media:

Website: lees meer »

Gepost op do 24 mei 2012


Start expeditie uitgesteld agv slecht weer

Ivm met een snel veranderende weersituatie kan Ralph lees meer »

Gepost op wo 23 mei 2012


Inkopen doen voor een Oceaan oversteek

Dinsdag 15 mei 2012

Al snel weer onderweg ditmaal naar een supermarkt voor de overige inkopen. Nog even een maatbeker kopen omdat mijn vorige bij het transport gebroken was en h ... lees meer »

Gepost op ma 21 mei 2012


Voorbereidingen verlopen goed, maar wel wat wat extra problemen

Vrijdag 11 mei 1012

Vrijdag morgen moest ik weer bellen met de douane en andere instanties over de boot. Alles is in orde. Volgende week woensdag kunnen we de boot op zijn plaats ne ... lees meer »

Gepost op wo 16 mei 2012


Vorderingen in Australie

Donderdag 10 mei 2012.

Gisterenavond toch nog veel achter de computer zitten regelen, maar dan eindelijk toch om 01.00 uur naar bed voor een eerste welverdiende nachtrust in dagen zod ... lees meer »

Gepost op do 10 mei 2012


Ralph vertrokken naar Australie

Woensdag 9 mei 2012.

Het was de laatste twee weken flink druk en hectisch rond het vertrek van de TriFinance Ocean Challenge. De laatste onderhandelingen met Discovery channel die ove ... lees meer »

Gepost op wo 9 mei 2012


Ralph te gast bij KoffieMax op Nederland 1

Ralph was op 13 maart te gast bij KoffieMax en werd geinterviewd door Mirna Goosen over zijn laatste expeditie. Bekijk het interview hieronder: (klik rechtsonderin voor fullscreen)

lees meer »

Gepost op do 15 mrt 2012


Maandag 22-11 op tv bij Hart van Nederland op SBS 6!

Maandag 22-11 ben ik met een item over de succesvolle wereldrecordpoging van de Fairwater Bike Challenge te zien bij Hart van Nederland op SBS 6 in de vroege editie om 19.00 uur.

Verder kan ... lees meer »

Gepost op ma 22 nov 2010


Kijk hier naar Ralph Tuijn in de uitzending van Pauw & Witteman

Kijk hier naar Ralph Tuijn in de uitzending van Pauw & Witteman van vrijdag 19 november 2010:

Inclusief nog niet op deze website vertoonde filmbeelden. (ga voor de volledige uitzending naar ... lees meer »

Gepost op za 20 nov 2010


Vanavond 19-11 bij Pauw en Witteman bij de vara op Nederland 1 om 23.00 uur!

Tonight 19- 11 at 23.00 at Pauw & Witteman on Netherland 1 me on the table about the worldrecord across Africa.

On the picture me together with the dutch consul David de Waal at the Dut ... lees meer »

Gepost op vr 19 nov 2010


Laatste drie dagen erg zwaar.

Erg veel harde tegenwind. Gefietst van 6.30 to 22.00 uur. 157, 181 en 151 kilometer. Bovenbenen doen erg veel pijn door het zwoegen tegen de wind. Een beetje achter op schema. Vandaag 14-11 eerste ... lees meer »

Gepost op zo 14 nov 2010


Weer een lange dag.

9-11. Weer een lange dag. Begon laat op de fiets, om 7.00 uur, gestopt 15 uur later, om 22.00 uur. 181 Kilometer. Op schema. Tweede helft van de dag tegenwind en vijfde lekke band van de tour, ... lees meer »

Gepost op wo 10 nov 2010


Verslag tot en met 8-11- 2010.

5-11. 130 km. Zware dag met te veel tegenwind. Om 17.45 uur nog maar 100 km bereikt. De wind was te sterk. Gedurende tweeëneenhalf uur gestopt om te wachten op minder wind. Vanwege uitdro ... lees meer »

Gepost op ma 8 nov 2010


Tegen verwachting in nog steeds wind tegen.

Gister verreweg de langste dag tot nu toe en niet alleen effectieve kilometers, 243 km. Gestart na ontbijt van eieren met toast om 6.30 uur en alweer tegenwind wat het moeilijk maakt 200 km te ... lees meer »

Gepost op wo 3 nov 2010


In Botswana aangekomen.

In Botswana aangekomen. Het duurde even door de douane en het wachten op de boot, om me aan de Botswana kant van de Zambezi rivier te krijgen. Het land is rijker en ziet er ook rijker uit.

... lees meer »

Gepost op ma 1 nov 2010


Uniek uitzicht bij de grootste waterval!

Haha, wat een grap. Ging vandaag naar de grootste waterval in de wereld en kreeg uniek uitzicht. Een kloof zo droog als de Grand Canyon. Victoria Falls zonder water, omdat de elektrische centrale w ... lees meer »

Gepost op zo 31 okt 2010


In Livingstone aangekomen na 182 kilometer.

In Livingstone aangekomen na 182 km, 33 dagen voor op het wereldrecord. Ga nu naar de grootste watervallen van de wereld: Victoria Falls. Als ik de mensen om me heen moet geloven, zien de Niagara F ... lees meer »

Gepost op vr 29 okt 2010


Mooiste meisje van de klas.

Vanavond om 21.25 uur is Ralph te zien bij Het mooiste meisje van de klas op Nederland 1!

... lees meer »

Gepost op do 28 okt 2010


Over twee weken begint het regen seizoen.

Gister meldde Ralph nog dat hij een weersvoorspelling op zijn mobiel doorkreeg, 38 graden met hoge luchtvochtigheid. Heet! Heerlijk dat hij de eerste verkoelende regen kreeg. Het regenseizoen begin ... lees meer »

Gepost op wo 27 okt 2010


Nieuwe spaken gevonden!

Gisteren snel naar Lusaka gefietst om daar nieuwe spullen te regelen. Geen geluk, vakantiedag, 46 jaar onafhankelijk. Niks te doen.

Verbleef in Lusaka backpackers. Vond het niks daar met al ... lees meer »

Gepost op di 26 okt 2010


Nog 3550 kilometer te gaan.

Twee dagen geleden maakte Ralph een vergissing. Niet 3500 km te gaan naar Kaapstad, maar 3900 km. Dus nu nog 3550 km te gaan. Gisteren 181 km gefietst en vandaag 166 km. Nog ongeveer 130 km naar de ... lees meer »

Gepost op zo 24 okt 2010


Zambia is 1 van de armste landen van Afrika.

Jammer dat Zambia zo zwart ziet vanwege alle, door mensen aangerichtte, bosbranden. Een van de armste landen van Afrika, maar de prijzen zijn hoog, het dubbele van de Tanzaniaanse prijzen.

... lees meer »

Gepost op vr 22 okt 2010


Eerste dag in Zambia.

De grens ging om 8.00 uur open. Het duurde een paar uur voor Ralph de grens over was. Zambia, het zesde land, en vlak. Maar vanwege de vertraging bij de grens en weer wind tegen, 121 km kunnen afle ... lees meer »

Gepost op wo 20 okt 2010


Weinig eten te vinden in Zambia.

Om 5.30 uur op, maar om 6.00 uur geen ontbijt zoals beloofd. Ralph moest op zijn 5 gebakken eieren met brood wachten tot 7.15 uur. Hij had geen keus, want de eerstvolgende plek waar eten te halen v ... lees meer »

Gepost op wo 20 okt 2010


Aangekomen bij de grens met Zambia.

Ralph is vanavond bij de grens met Zambia aangekomen. Het kostte meer tijd dan hij dacht. Hij kwam over drie steile klimmen heen.

Wilde voor het donker bij de grens aankomen, maar dat ... lees meer »

Gepost op ma 18 okt 2010


Nog 150 km naar de grens van Zambia.

Ralph had niet genoeg water. Hij heeft 1,5 liter van een vrachtwagenchauffeur gekregen.

Op 1592 m bereikte hij een pas. In een klein dorp daar viel niks te halen. Ook geen water. Om 17.00 u ... lees meer »

Gepost op zo 17 okt 2010


Prachtige route.

Ralph had gister wat kleine klimmetjes, echt een prachtige route met veel baobab bomen.

Hij had wel een slechte nacht in de storm achter een boom. Slechte korte dromen, onrustig geslapen. H ... lees meer »

Gepost op do 14 okt 2010


Laatste onverharde stuk weg van 600 km.

Drie dagen nadat Ralph werd aangereden door een bus, voelen zijn pols en schouder weer beter.

Toen hij door zijn beschadigde spullen ging, bleek zelfs dat zijn AA batterijen platgereden war ... lees meer »

Gepost op wo 13 okt 2010


Geraakt door een bus!!

Fuck, fuck, fuck! Reed Arusha uit. Werd geraakt door een bus! Kon mezelf van de bus weg krijgen. Erg veel beschadiging aan mijn apparatuur.

Satelliettelefoon totaal verwoest, net als de Nok ... lees meer »

Gepost op zo 10 okt 2010


In Arusha aangekomen.

Ralph had een mooie kampeerplek in het Masai gebied. Kon Kilimanjaro even zien met zonsopkomst. Zou hij graag willen beklimmen, maar dat moet wachten tot de toekomst.

Veel wegwerkzaamh ... lees meer »

Gepost op za 9 okt 2010


Nairobi gepasseerd.

Het was een hel om 15 kilometer door een file door wegwerkzaamheden te fietsen. Het kostte twee uur en ik werd vier  keer geraakt door een minibusje. In het centrum opluchting, vredig en ... lees meer »

Gepost op do 7 okt 2010


De 5000 kilometer voorbij.

160  kilometer. De laatste 80 km slecht wegdek met veel gaten. Ben de 5000 km voorbij.

Ralph wilde kamperen tussen Thika en Nairobi. Slecht idee, overal buitenwijken. Vies!

Nai ... lees meer »

Gepost op di 5 okt 2010


Klaar met de hel van het noorden.

De hel van het noorden was echt een hele slechte weg. Allebei de banden voor slechte wegen zijn verloren gegaan en de bagagedrager is op drie plaatsen gebroken. Na 50 km begon het nieuwe asfal ... lees meer »

Gepost op ma 4 okt 2010


Eten wordt steeds matiger.

Vandaag 65 km gefietst. Voor het eerst minder dan het wereldrecord team. Zeer slecht wegdek, zere reet! Het is geen fietsen met spd pedalen. Daardoor is hij vandaag vijf keer gevallen. Die heeft hi ... lees meer »

Gepost op vr 1 okt 2010


Twee dagen niet meer dan 80 kilometer.

Bereik met Ralph zijn mobiel was alleen bij de grens, daarna niet meer. Misschien morgen bij een stad weer. Loodzwaar fietsen, in twee dagen exact 80 km. Wereldrecord fietsgroep heeft daar dez ... lees meer »

Gepost op do 30 sep 2010


Ethiopiƫ laat vanuit Kenia niemand toe.

Heb gisteren Jay uit Engeland ontmoet op de motor. We hebben een kamer gedeeld in Moyale. Hij gaat vandaag terug naar Kenia. We hebben geluk dat naar het zuiden reizen geen probleem is. Veel overla ... lees meer »

Gepost op wo 29 sep 2010


Als het goed is, is Ralph vandaag in Kenia aangekomen.

Woensdag 22- 09 heeft Ralph door zwaar fietsen 68 km kunnen afleggen.

Donderdag zou hij een rustdag nemen in Addis Abeba, maar om kilometers in te kunnen halen besloot hij alleen te lunchen ... lees meer »

Gepost op di 28 sep 2010


Moyale bereikt aan de grens met Kenia.

Vanavond Moyale bereikt aan de grens met Kenia, na 4250 kilometer. Eindelijk weer mobiel netwerk. Erg blij om over vol stenen gooiend Ethiopie te verlaten.

De laatste twee dagen waren ... lees meer »

Gepost op di 28 sep 2010


Ethiopiƫ was het zwaarste land.

Ethiopië was verreweg het zwaarste bergfiets land op de 12.000 km route. Meer dan twintig passen boven de 2000 meter en twee boven de 3000 meter. Nu volgt Kenia met de slechtste wegen.

lees meer »

Gepost op di 28 sep 2010


Morgen halve rustdag in Addis Abeba.

Maandag 20 sept. heeft Ralph 167 km gefietst. En gisteren 110 km.

Erg zwaar fietsen. Gisteren vier keer over de 2500 meter. \\\'s Avonds kwam Ralph in het donker in een dorp aan waar hij ee ... lees meer »

Gepost op wo 22 sep 2010


Ongewenst bezoek in de nacht.

Zondag 19 sept. heeft Ralph 148 km kunnen fietsen. In de nacht hoorde hij vanuit zijn tent een hoop herrie. Niet ver bij de tent vandaan bleek een kadaver van waarschijnlijk een koe te liggen. Dit ... lees meer »

Gepost op zo 19 sep 2010


Ralph loopt 12 dagen voor op het wereldrecord.

140 Km behaald. De eerste 50 km steile klim omhoog. Daarna bergachtig, met mooie geleidelijke heuvels. 4 Passen over de 2000 meter met goede wegen.

Ralph vindt Ethiopie een prachtig land. G ... lees meer »

Gepost op za 18 sep 2010


Zwaar klimmen

Vrijdag 111 km kunnen afleggen. Veel zwaar klimmen. Steile stukken naar 1800 meter. Ralph kwam een pas over van 2300 meter. Veel irritante kinderen hier. Hele groepen rennen tijdens het zware klimm ... lees meer »

Gepost op vr 17 sep 2010


Ethiopiƫ bereikt.

Donderdag 142 km gefietst. Vandaag de grens van Ethiopië overgekomen. Hier bleek dat Ralph zich in Khartoem had moeten registreren. Uiteindelijk mocht hij dit bij de grens ook wel doen, maar m ... lees meer »

Gepost op do 16 sep 2010


Verheug me op Ethiopiƫ

166 km. Ralph had regen tot vanmorgen. In de avond heeft hij zijn fiets op z\\\'n kop gehouden om de banden op naalden te checken. Het stuur en zadel zonken in de modder. Niet best voor de versnell ... lees meer »

Gepost op wo 15 sep 2010


Wegen worden rivieren

Na twintig km zat z\\\\\\\\\\\\\\\'n schoen vast in het spd pedaal. Hij viel en toen brak er een gedeelte van zijn bagagedrager. Terwijl hij dat aan het repareren was kreeg hij zware regen en ... lees meer »

Gepost op di 14 sep 2010


Over de 2000 kilometer gefietst.

Vandaag 160 km gehaald. En daarbij de 2000 km gepasseerd, vanwege een wind uit het zuiden. Wel een lekkere wind, want hij nam een vochtige lucht met zich mee. Het scheelt gelijk vijf graden. De woe ... lees meer »

Gepost op ma 13 sep 2010


Toch in Khartoem beland.

Vandaag zou Ralph na ongeveer 80 km door Khartoem komen. De bordjes langs de weg telden de kilometers tot het centrum af. Toen hij bij paaltje 0 kwam bevond hij zich alleen nog steeds in de woestij ... lees meer »

Gepost op zo 12 sep 2010


Einde woestijn in zicht?

184 km af weten te leggen in de hitte. Vandaag voor het eerst een paar wolkjes gezien! Ook staat er nu af en toe een boompje en ziet Ralph hier en daar een plukje gras. Betekent dit dat het einde v ... lees meer »

Gepost op za 11 sep 2010


Feestweek na Ramadan

Vandaag180 km gefietst. Het ging nu beter met de warmte. Minder last, genoeg rust nemen met de hitte om m\'n lichaam te laten afkoelen.

Het is nu feestweek na de Ramadan, een soort islamiti ... lees meer »

Gepost op vr 10 sep 2010


Heetste en zwaarste dag vandaag

181 km gefietst. Heetste dag vandaag en de zwaarste, 46 graden. De planning was om wat kilometers betreft, over de 200 te gaan. Dat zat er ook in tot 12.00 uur. Toen te lang door gefietst in de hit ... lees meer »

Gepost op do 9 sep 2010


Moeilijk water te vinden.

200 km gefietst. 44 graden. Spin van 15 cm in de tent! Er is daar moeilijk water te vinden, alleen bruin Nijl water. Er is weinig te koop, bijna geen koude cola te vinden. Vriendelijke mensen en ve ... lees meer »

Gepost op wo 8 sep 2010


In Soedan aangekomen.

Na een lange boottrip is Ralph vanmiddag in Soedan aangekomen. Zodra hij aan land was en door de douane heen kwam heeft hij voorraad ingeslagen en is hij op de fiets gestapt om weer wat kilometers ... lees meer »

Gepost op di 7 sep 2010


Over me zeik!

Het leek allemaal zo lekker te gaan totdat ik vanavond hier in dit internetcafe kwam. Ik schreef daar een uitgebreid internetverslag waar ik anderhalf uur mee bezig was totdat de stroom uitviel. Ha ... lees meer »

Gepost op ma 6 sep 2010


Eerste 1000 kilometer gefietst. Einde Egypte bereikt.

De eerste 1000 kilometer zitten erop. Nog 11.000 kilometer te gaan dus en het ging niet slecht. Ik had verwacht dat ik met de zomerse hitte toch wel acht dagen nodig had om het zuiden van Egyp ... lees meer »

Gepost op zo 5 sep 2010


Op weg naar Aswan

Ik zit nu in een 24-uurs internetcafe, maar dat werkt geloof ik niet helemaal zo tijdens de Ramadan. Vanmorgen was het gesloten, vanmiddag werd ik er uitgeschopt en nu is het weer open maar sluit o ... lees meer »

Gepost op zo 5 sep 2010


In Luxor aangekomen

Aangekomen in Luxor.
 
De eerste dagen op de fiets gingen voorspoedig, maar het was vooral wennen
aan de warmte, of beter gezegd de hitte. Volgens de politie van toerisme ... lees meer »

Gepost op do 2 sep 2010


Vandaag meer moeite om langs checkposts te komen.

Gisteren 212 km kunnen afleggen. Lang stuk met weinig water moeten fietsen, omdat Ralph niks tegenkwam. Uiteindelijk dook er uit het niets een groot gebouw in de Sahara op, wat een grote supermarkt ... lees meer »

Gepost op wo 1 sep 2010


Fluitend langs 3 politiecheckpoints gefietst.

Ralph fietst inmiddels langs de Golf van Suez. Is er twee keer ingedoken voor een aangename verkoeling, maar dat viel tegen. De zee is ook warm. Onderweg kwam hij drie politie checkpoints ... lees meer »

Gepost op ma 30 aug 2010


Eerste fietsdag vanaf Cairo

Om 11.30 uur is Ralph vandaag vertrokken vanaf de ambassade in Cairo. Direct nadat hij de stad verliet kwam hij in de Sahara.

Hij heeft op z\'n eerste dag 101 km afgelegd richting de kust v ... lees meer »

Gepost op zo 29 aug 2010


Bezoek Egyptisch museum

Als je in Cairo bent geweest dan moet je natuurlijk een bezoek hebben gebracht aan het Egyptische museum met 136.432 items, verreweg de grootste collectie ter wereld en die hoeveelheid vond ik al s ... lees meer »

Gepost op za 28 aug 2010


Sightseeing in Egypte

Als eerste even een paar belangrijke media data voor de komende dagen waarop ik driemaal te horen zal zijn op de Nederlandse radio

Zaterdag 28 augustus 8.05 uur. Live bij RTVNH, radio Noord ... lees meer »

Gepost op vr 27 aug 2010